poniedziałek, 29 października 2018

W dniu dzisiejszym wystartowało pierwsze koło kulinarne "Wiem, co jem". To pierwsze takie zajęcia zorganizowane dla uczniów klas I - III, które uczą zdrowych, racjonalnych zasad żywienia. Celem projektu jest gromadzenie wiedzy z zakresu zdrowego odżywiania, budowanie świadomości w uczniu o wpływie spożywanych produktów na jego codzienne życie, wspomaganie uczniów w dokonywaniu dobrych wyborów podczas zakupów spożywczych, kształtowanie właściwych nawyków żywieniowych w szkole i w domu rodzinnym oraz promowanie zachowań prozdrowotnych, czyli aktywnego spędzania wolnego czasu.
     Już dziś dzieci przekonały się, jak wiele mogą, jak wiele potrafią. Nasi  młodzi kucharze stworzyli przepyszny budyń gruszkowy z cynamonem oraz bazylią. Niestety nie zdążyłyśmy zrobić zdjęcia budyniu - tak szybko zniknął :-).
     Serdecznie zapraszamy na kolejne zajęcia. Co tym razem będziemy  robić? Hmmm... Sprawdźcie sami.