W
dniu dzisiejszym wystartowało pierwsze koło kulinarne "Wiem, co jem".
To pierwsze takie zajęcia zorganizowane dla uczniów klas I - III, które
uczą zdrowych, racjonalnych zasad żywienia. Celem projektu jest
gromadzenie wiedzy z zakresu zdrowego odżywiania, budowanie świadomości w uczniu o wpływie spożywanych produktów na jego codzienne życie, wspomaganie uczniów w dokonywaniu dobrych wyborów podczas zakupów spożywczych, kształtowanie właściwych nawyków żywieniowych w szkole i w domu rodzinnym oraz promowanie zachowań prozdrowotnych, czyli aktywnego spędzania wolnego czasu.
Już dziś dzieci przekonały się, jak wiele mogą, jak wiele potrafią.
Nasi młodzi kucharze stworzyli przepyszny budyń gruszkowy z cynamonem
oraz bazylią. Niestety nie zdążyłyśmy zrobić zdjęcia budyniu - tak
szybko zniknął :-).
Serdecznie zapraszamy na kolejne zajęcia. Co tym razem będziemy robić? Hmmm... Sprawdźcie sami.